Omgevingsvisie Barneveld Centrum

Plan of bericht | openbare ruimte
30 oktober | 08:45 uur
Martine Tekelenburg | Communicatieadviseur, Gemeente Barneveld
volg buur
Samen in gesprek over de toekomstvisie voor centrum Barneveld

Hoe moet het toekomstige centrum eruit zien? Hoe kunnen we er met de fiets of wandelend ons veilig bewegen? Hoe zit het met de bereikbaarheid met het openbaar vervoer? En hoe houden we het dorpse karakter terwijl er telkens meer inwoners komen? En hoe groen willen het centrum eigenlijk zien? Dit is een greep uit de vragen die aan bod kwamen in 2019 toen we samen in gesprek zijn gegaan over de toekomst van Barneveld Centrum. 

Inwoners en ondernemers hebben hierover hun mening gegeven in 2019. Met alle meningen en discussiepunten hebben we een aantal denkrichtingen gegeven over: wonen, ondernemen, duurzaamheid, parkeren en mobiliteit. Dit noemen we een denkrichtingennota.

We gaan graag met u daarover in gesprek op 5 november tijdens een online bijeenkomst. Misschien heeft u ook al eerder meegedacht en herkent u de ideeën die in dit plan staan? Of misschien is dit de eerste keer dat u erover nadenkt en bent u benieuwd wat de denkrichtingen tot nu toe. U kunt zich op deze website aanmelden voor de bijeenkomst nadat u een account heeft aangemaakt. 

Alleen online
In verband met de situatie rondom het coronavirus is deze avond online. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de door u online geplaatste reacties. Tijdens de livestream is het mogelijk via chat vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen. De online bewonersavond is te volgen via deze website centrumbarneveld.BUURbook.nl. Om te reageren, stemmen en meedoen is een BUURbook-account nodig. Tijdens de avond zelf krijgt u hier meer informatie over.

Heeft u nu al vragen of ideeën? Laat het dan hier op BUURbook vast weten dan kunnen we de  5e voortvarend van start. Of bekijk hier de ideeën van uw buurtgenoten en reageer daar op!

Schrijft u zich in op BUURbook dan blijft u automatisch op de hoogte van de ideevorming en planning.

Uiteraard is het budget niet onbeperkt en zijn er technische en juridische randvoorwaarden. Ook zullen we bij de herinrichting rekening moeten houden met klimaatverandering: heviger buien en langere periodes van droogte. We hopen op uw enthousiaste deelname!

Vragen? Stel ze gerust hieronder.

Bekijk hieronder bij de bijage de denkrichtingnota:
lees verder